Teledyne FLIR on julkaissut uuden Si-2 -äänikamerasarjan. Sarjaan kuuluu Si2-PRO, Si2-PD ja Si2-LD kamerat, jotka kaikki ovat valmistettu Suomessa. 

Teollisuusympäristössä tyhjiövuodot, paineilmavuodot, erilaiset kaasuvuodot,  sähköiset osittaispurkaukset tai mekaaniset viat voivat aiheuttaa haasteita, jotka edellyttävät erikoistyökaluja havaitakseen ne.

Uuden Si-2 -sarjan Suomessa valmistetuissa äänikameroissa käytettävyys, kameran äly sekä sen havaitsemat viat (mekaaniset viat, osittaispurkausket, paineilma-tai kaasuvuodot) ja niiden analyysi on viety uudelle tasolle. Mm. akustisen kuvantamisen taajuusalue on markkinoiden laajin 2 kHz-130kHz, mikä mahdollistaa kunnonvalvonnan ammattilaisen hyödyntää kameraa entistä enemmän havaitsemalla hyvin pieniä vuotoja ja purkauksia lyhyiltä etäisyyksiltä.

Kameran käytettävyyttä yhdellä kädellä on paranneltu merkittävästi, minkä lisäksi on kiinnitetty huomiota työskentelyn helpottamiseen (mm. työvalolla). Sarjan kamerat ovatkin mahtavat käyttää ja tarjoavat markkinoiden laajimmat käyttömahdollisuudet.

FLIR Thermal Studio Integraatio

Uudet ja nykyiset käyttäjät voivat hyödyntää Si-sarjan äänikameroissa olevaa lisäosaa, jonka avulla käyttäjät voivat tuoda tallennetut kuvat FLIR Thermal Studio -ohjelmistoon muokkausta, analyysiä ja kehittyneiden raporttien luontia varten.

Kuule vian ääni ennen sen tapahtumista

FLIR Si2 -sarjan äänikamerat havaitsevat ääniaallot 124 mikrofonin avulla ja tuottavat niistä tarkan akustisen kuvan. Akustinen kuva asetetaan valokuvakameran päälle ja käyttäjä näkee ongelmakohdan reaaliajassa. Verrattuna perinteisiin tarkastusmenetelmiin, kuten saippuakupla- ja yksittäismikrofonitarkastukseen, Si-2 auttaa paikantamaan ongelman jopa 10 kertaa nopeammin.

FLIR Si2-PRO

Äänikamera osittaispurkausten, paineilma- ja kaasuvuotojen
sekä mekaanisten vikojen paikantamiseen.

FLIR Si2-PD

Äänikamera osittaispurkausten havainnointiin.

FLIR Si2-LD

Äänikamera paineilma- ja kaasuvuotojen sekä mekaanisten
vikojen paikantamiseen.

FLIR Si124-LD Plus äänikamera

FLIR SI124-LD Plus

Äänikamera paineilmavuotojen havainnointiin paineilmajärjestelmissä.