ALUEVALVONTA

Miksi hankkia lämpökamera?

Lämpökamerat tarjoavat tehokkaimman 24/7-valvontaratkaisun mitä tällä hetkellä on saatavilla videovalvontamarkkinoilla. Toisin kuin muut valvontaratkaisut, lämpökamerat eivät tarvitse ollenkaan valoa saadakseen korkeakontrastista ja korkealaatuista kuvamateriaalia. Lämpökamera ”näkee” myös kevyen sumun, pölyn tai savun läpi. Siksi lämpökameroiden integrointi valvontajärjestelmään mahdollistaa paremman analytiikan, vähemmän vääriä hälytyksiä ja laajemman kattavuuden.

Lähes aina ulkoilmassa olevissa valvontaprojekteissa on jokin alue missä on huono valaistus tai ei valaistusta ollenkaan, kuten teollisuuslaitosten kehävalvonta. Tämä korostuu luonnollisesti auringon laskiessa kuin päivänvaloa ei ole tarjolla ja ainut valonlähde tulee ulkovalaisimista, mitkä eivät ehkä ole edes suunniteltu videovalvonnan näkyvyyden ylläpitämiseen. Lämpökamerat eivät ole riippuvaisia valon heijastuksista, sen sijaan lämpökuvassa pienetkin lämpötilaerot piirtyvät kuvan palettiin harmaasävyisenä mustavalkokuvana.

Vasemmalla näkyy lämpökamerakuva, ja oikealla valokuvakameran esittämä kuva.

Normaalin valokuvakameran näkymässä saman tyyppiset värit ja muodot saattavat jättää kohteen havaitsematta.  Lämpökuvaan värit ja varjot eivät vaikuta millään tavalla, jolloin samaa ongelmaa ei ole.

Videovalvonnan analytiikalla tarkoitetaan kohteen automaattista tunnistusta. Analytiikka käyttää hyväkseen ennalta määritettyjä algoritmeja käsitellessään kuvaa. Valokuvakameralla analytiikka ei ole aina kovin luotettava, mikäli valaistus vaihtelee tai on heikko. Lämpökameran analytiikka on huomattavasti luotettavampi, mikä vähentää myös vääriä hälytyksiä.

Kaikkien edellä mainittujen hyötyjen lisäksi, lämpökameratekniikka on todistetusti todella hyvä vaihtoehto kohteisiin missä vaaditaan korkean tason valvontaa ja turvallisuutta.