Äänen visualisointi FLIR Si124 -äänikameralla

Tiesitkö, että ääntä on mahdollista visualisoida? Sinun ei myöskään tarvitse olla insinööri ymmärtääksesi sitä. Suomessa valmistettu FLIR Si124 -äänikamera tuottaa tarkan reaaliaikaisen äänikuvan, joka lisätään digitaalikameran kuvan päälle. Yhdistetty valo- ja äänikuva näkyvät reaaliaikaisena kuvana näytöllä näyttäen visuaalisesti ultraäänitietoja ja mahdollistaen tarkan äänilähteen sijainnin kohdentamisen.

Äänikameraa käytetään kahteen pääasialliseen tarkoitukseen: ilmavuotojen paikannukseen sekä osittaispurkausten paikantamiseen korkeajännitelaitteista. 124 sisäänrakennetun mikrofonin avulla FLIR Si124 auttaa tunnistamaan vuodot ja osittaispurkaukset jopa 10 kertaa nopeammin kuin perinteisillä menetelmillä. Si124 vaatii vain vähän koulutusta ja sitä voidaan käyttää yhdellä kädellä.

Paineilmavuotojen havainnointi

Paineilma on kallein yksittäinen energianlähde kaikentyyppisissä tehtaissa, mutta jopa kolmasosa paineilmasta menetetään vuotojen ja tehottomuuden vuoksi. Ihmiskorva voi joskus kuulla ilmavuodon hiljaisessa ympäristössä, mutta tyypillisessä teollisuusympäristössä on mahdotonta kuulla kovempiakin ilmavuotoja kovan taustamelun takia. FLIR Si124 suodattaa taustamelun mahdollisten äänikuvantamisen meluisissakin ympäristöissä.

Osittaispurkaukset korkeajännitelaitteissa

Sähkölaitteissa osittaispurkaukset voivat johtaa laitevikoihin ja näin lisätä laitteiden seisonta-aikoja. Si124 -äänikamera mahdollistaa ongelmien havainnoinnin ja analysoinnin turvallisesti jopa sadan metrin päästä. Kamera luokittelee kolme erilaista osittaispurkaustyyppiä; pintapurkaus, kelluva purkaus ja purkaus ilmaan. Purkauksen tyypin ja vakavuuden tiedostaminen mahdollistaa vikojen ja seisonta-aikojen suunnitelmallisen minimoinnin.

Mikä erottaa Si124 -kameran muita äänikameroista on FLIR Acoustic Camera Viewer -pilvipalvelu. Lataat nopeasti kuvat WiFi-yhteyden kautta pilvipalveluun ja analysoit ne välittömästi jollloin saat perusteelliset tiedot, kuten paineilmavuodon määrän ja energiakustannukset tai osittaispurkauksen luokan ja sähkövian muodon. Lisäksi saat 8 Gt tallennustilaa ja langattoman tiedonsiirron, mikä tekee kuvien ja tietojen jakamisesta helppoa ja tehokasta.