Infradex Oy |09 876 1011| Ma-Pe klo 8.00-16.00 | Hakamäenkuja 7 | 01510 Vantaa | Y-tunnus 2083241-0|info@infradex.com
Tukisivu Tools 2018-02-15T11:01:02+00:00

FLIR Tools / Tools+ tukisivu

FLIR Tools / Tools+ Ohjelmiston usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Voit käyttää yhtä lisenssiä kahdessa tietokoneessa samaan aikaan.
Tämän jälkeen tai jos toinen kone poistuu kokonaan käytöstä FLIR Tools+ lisenssin siirto onnistuu seuraavasti:

– Varmista että tietokone on yhteydessä internetiin.
– Käynnistä FLIR Tools+ ohjelma.

1. Avaa oikeasta ylänurkasta valikko Help/Apua –> License options…/Lisenssivaihtoehdot.
2. tällöin aukeaa ikkuna josta painetaan pientä ympyrää jonka sisällä on i-kirjain –>Show license viewer/Näytä lisenssi-ikkuna.
3. Aukeaa License Viewer ikkuna, josta painetaan kohtaa Transfer License
4. Aukeavasta Web Activation ikkunasta painetaan kohtaa Deactivate ( huom. ohjelman pitää saada yhteys FLIR:in lisenssipalvelimeen)
5. Ohjelmisto antaa kuittauksen onnistuneesta lisenssin deaktivoinnista.

Tämän jälkeen ohjelmiston asennuksen ja aktivoinnin voi tehdä seuraavalle koneelle.

Ominaisuus

Flir Tools

Flir Tools+

Kuvien tuonti USB:n kautta tietokoneelle X X
Luo IR/valokuvaryhmiä manuaalisesti X X
Lisää mittaustyökaluja radiometrisiin kuviin (piste, alue, viiva, isotermi tms.) X X
Eromittaus (DeltaT) X X
Muokkaa paikallisia parametrejä X X
Suoratoista lämpökuvaa (USB / ethernetkaapelin välityksellä) X X
Tallenna JPEG kuvia livekuvasta X X
Tallenna SEQ lämpökuvavideota X
Muokkaa ja uudelleentoista tallennettua videota X X
Vie (Export) tallennettu videoleike AVI tiedostoon X X
Luo profiileja X X
Vie (Export) profiilidata Exceliin X X
Vie (Export) kuva CSV formaattiin X X
Luo panoraamakuvia lämpökuvista X
Luo PDF raportti X X
Luo Microsoft Word raportti X
Luo tekstikenttämalleja kameraan X X
Lisää ja editoi teksikommentteja lämpökuvan kuvaukseen X X
Kuuntele äänikommentteja X X

Huom! Kuvien tuonti on mahdollista vain kameroissa, jotka yhdistyvät PC:hen massamuistilaitteena (kuten USB-muistitikku).
Huom! Livekuvan suoratoisto ja tallennus vaatii USB-video-, Ethernet-, tai Firewire yhteensopivan lämpökameran

1. Avaa Tools ja klikkaa oikealta ylhäältä Help (Ohje) –> License Options (Lisenssivaihtoehdot).
  2. Klikkaa Apply (Käytä) –> sulje ikkuna ja käynistä Tools ohjelmisto uudestaan.
  3. Valitse kohta ” I have a serial number” ja paina Next (Voit myös tässä vaiheessa aktivoida ilmaisen 30 pv. testiversion).
  4. Syötä lisenssiavain, Nimesi ja sähköpostiosoitteesi ja paina Next
  5. Näin FLIR Tools avautuu “Plus” versiona ja yläpalkissa pitäisi lukea Tools+

Tools+ versio 6.x:

1. Aukaise FLIR Report Studio.
  2. Klikkaa Tuo malli-painiketta.
  3. Valitse raporttipohja, jonka olet tehnyt tai jonka olet saanut muualta.
  4. Käynnistä Tools uudelleen. Nyt raporttipohja näkyy osana Word-mallit-valikkoa.

Tools+ versio 5.xx:

1. Tallenna raporttipohja / raporttipohjat haluamaasi kansioon (Esim. työpöydälle kansio nimeltä “Tools raporttipohjat”).
  2. Avaa Tools+ ja klikkaa Options (Valinnat).
  3. Valitse Report (raportti) välilehti.
  4. Selaa raporttipohja kansiosi kohdasta “User legacy export templates path” (Käyttäjän vanhojen versiomallien polku).
  5. Paina OK ja käynnistä Tools uudestaan.

Tools:

• Windows 7 (32-bit ja 64-bit).
  • Windows 8 (32-bit ja 64-bit). Windows 8 RT ei tuettu.
  • Windows 10 (32-bit and 64-bit).

Kun käytät Tools+ versio 5.xx ohjelmistoa:

• Office 2007 SP3 (32 bit).
  • Office 2010 (32 bit).

Kun käytät Tools+ versio 6.x ohjelmistoa:

• Office 2010 (32 tai 64 bit)
  • Office 2013-2016 (32 tai 64 bit)

Voit käyttää FLIR Reporter 8.x ja 9.x versioiden raporttipohjia Tools+ versiolla 5.xx.
FLIR Tools 6.x ei tue FLIR Reporter-raporttipohjia ollenkaan.

Jos työpaikallasi on erillinen IT- osasto, niin varmista, että sinulla on admin käyttöoikeudet ennen kuin teet seuraavat toimenpiteet.

1. Tarkista, että olet ladannut viimeisimmän FLIR Tools version. Huom! Windows XP koneella ei toimi 4.1 versiota myöhemmät.
  2. Jos EXE asennus ei onnistu niin koita lataa koko paketti “full package ZIP”.
  3. Disabloi tietoturvaohjelmisto asennuksen ajaksi. Jotkut Anti-virus ohjelmistot skannaavat ZIP. tiedostot ja poistavat tiedostoja, jota saattavat vaurioittaa tietokonetta (Tools ohjelmisto ei vaurioita tietokonetta). Esim. Trend Micro on tuottanut tämän tyyppisiä ongelmia.
  4. Jos tämäkään ei auta niin lataa ZIP tiedosto uudestaan niin, että tietoturvaohjelmisto on disabloituna.
  5. Lataa ISO tiedosto ja luo Tools asnnus CD. Voit käyttää esim. Roxio ohjelmistoa ISO paketin purkamiseen ja polta sisältö levylle. Asenna Tools levyn kautta.

Jos yrityksenne tietoturva blokkaa latauslinkin niin koita lataa ZIP tai ISO tiedosto johonkin toiselle tietokoneelle mikä on yhdistettynä toiseen verkkoon. Siirrä Ladattu tiedosto USB- muistitikulle ja siirrä se PC:lle mihin haluat asentaa Tools ohjelmiston.

Jos mikään näistä ei auta niin lähetä meille tukipyyntö täältä

Ohje Gigabit Ethernet lämpökameroille (Esim. A65, A325sc, A655sc tms.)

Sinun pitää ladata FLIR Tools ohjelmistoosi “Network Camera Support”. Asennuksen aikana klikkaa Options painiketta ja valitse ruksilla “Network Camera Support”, tämän jälkeen jatka asennus normaalisti loppuun. Näin ohjelmisto lataa myös vaaditut Pleora ajurit.

Jos olet asentanut jo FLIR Tools ohjelmiston:

1. (Windows 7 koneessa) Avaa Ohjauspaneeli –> Ohjelmat –> Ohjelmat ja toiminnot.
  2. Etsi listasta FLIR Tools
  3. Valitse FLIR Tools ja klikkaa ylempää Muuta
  4. Klikkaa Options painiketta ja valitse “Network Camera Support”. Jatka asennus loppuun asti.

Ohje 100Mb kameroille (esim. A310, A320 tms.)

Laiteajurit pitää olla asennettuna näille kameroille:

32-bit Windows:
Lataa
64-bit Windows:
Lataa

Kun avaat FLIR Tools:n niin laite ilmestyy insturments (Kamera) välilehdelle. Klikkaa Connect (Yhdistä) painiketta ja saat livekuvan näkyviin.

Jos näin käy ja saat alla olevan virheilmoituksen, niin sinun täytyy ajaa ensin FWR Remover ennen kuin asennat FLIR Tools/FLIR Reporter ohjelmiston.

issue-1

Tämä toimii vain Officen 32-bit versiossa (Toistaiseksi Word reportting ei tue 64-bit officea)

1. Lataa FWR Remover: http://tinyurl.com/fwrremover
  2. Tuplaklikkaa FWRRemover.exe
  3. Lataa ja asenna uusin Tools / Reporter versio täältä
Kyllä saa! Valmiita kiinteistökuvaus ja sähkökeskustenkuvaus raporttipohjia voit tiedustella Infradexiltä.

Voimme myös tarvittaessa räätälöidä raporttipohjia tarpeidemme mukaan.

Kyllä! Seuraa alla olevat vaiheet:
  1. Luo erillisiä Word raportteja, niin kuin normaalisti. Nämä raportit yhdistetään.
  2. Avaa yksi raporteista.
  3. Rullaa raportin loppuun ja klikkaa viimeisen kohteen alla olevaaa kursoria.
  4. Mene insert menuun ja klikkaa “Page break”
  5. Näin loit uuden sivun.
  6. Mene Objects ja klikkaa alasvetovalikko auki.
  7. Klikkaa tekstiä from file ja valitse toinen Word raportti, jonka loit kohdassa 1.
  8. Nämä kaksi raportti on nyt yhdistetty
  9. Voit tallentaa yhdistetyn Word raportin yhdeksi PDF tiedostoksi.

Tools / Tools+ 6.x & Report Studio

• Huom! Mikäli olet lataamassa uutta FLIR Tools 6.x ohjelmistoa, sinun pitää ensiksi poistaa manuaalisesti vanha Tools versio tietokoneeltasi.
  • Raporttipohjan muoto on muuttunut aiempiin versioihin nähden. FLIR Tools+ 5.x:lle tai varhaisemmille versioille tehdyt pohjat eivät toimi!
  • Tools+ 6.x ohjelmisto sisältää Report Studio lisäosan, mikä pitää valita asennusvaiheessa.
  • Report Studio ja Tools+ 6.x toimivat myös vanhalla Tools+ lisenssiavaimella.
  • Näistä lisää alla olevissa käyttöohjevideoissa

Flir Tools / Tools+

(FLIRin tukisivulta) Windows 7 / Windows 8 / Windows 10 (Office 2010 / Office 2013 / Office 2016)
Lataa

Tiedustele suomenkielisiä raporttipohjia: timo@infradex.fi

Ohjevideo: Kiinteistöpohjat

Ohjevideo: Paine-ero tekstikommenttiin

Ohjevideo: Vertailulämpötila T6xx

Ohjevideo: Vertailulämpötila Exx

Tools / Tools+ 5.x ja 4.x, Tools MAC & Moblie

Flir Tools 5.12 EXE

(Online asennus) Windows 7 / Windows 8 / Windows 10 (Office 2007 / Office 2010 / Office 2013 )
Lataa

Flir Tools Mobile iOS

latauslinkki ohjaa Applen App-storeen
Lataa

Flir Tools Mobile Android

latauslinkki ohjaa Android Markettiin
Lataa

Flir Tools 4.1

XP- käyttöjärjestelmille
Lataa

Tools käyttöohje (FI)

FLIR Tools / Tools+ (5.3)
Lataa

Käyttöohjevideot Tools 5.x