Retrotec tiiviysmittauslaitteet

Tiiviysmittaus rakennuksen laadunvalvontamittauksena on tullut jäädäkseen yhtenä rakennuksen vaipan kunnon tutkimisen muotona lämpökuvauksen rinnalle. Rakennusten ilmanpitävyyden mittaaminen rakennusten laadunvalvontamittauksena on yleistynyt merkittävästi muutaman vuoden sisällä. Vaipparakenteiden ilmatiiviydestä on puhuttu kymmeniä vuosia, mutta vasta energiatodistuksen myötä tiiviyden todentaminen on yleistynyt. 

Rakennuksen tai sen osien tiiviyttä mitataan ns. paine-eromenetelmällä, jossa tutkittavaan tilaan aiheutetaan paine-ero ulkoilmaan nähden. Paine-ero saadaan aikaan puhaltimella.  Puhallin asennetaan ulko-oven tai ikkunan tuuletusluukun paikalle. Puhallin voi olla myös rakennuksen oma ilmanvaihtolaitteisto. Mittaus tehdään useammalla paine-erolla (yleensä vähintään viidellä). Paine-eron ylläpitämiseksi tarvittavat ilmamäärät mitataan.  Mittaussarjasta lasketaan vuotoilmakäyrä jonka avulla lasketaan 50Pa paine-eroa vastaava ilmamäärä.

Retrotec tiiviysmittalaitteistot

Retrotec 300 Tiiviysmittauslaitteisto

Retrotec 5100 Tiiviysmittauslaitteisto

Retrotec 6100 Tiiviysmittauslaitteisto

Tiiviysmittauslaitteiden lisävarusteet ja varaosat

[fusion_woo_shortcodes][product_category category=”Tiiviysmittauslisävarusteet” per_page=”100″ columns=”3″ orderby=”date” order=”desc”][/fusion_woo_shortcodes]