TÄHYSTYS JA TIEDUSTELU

Ihmissilmä ei kerro kaikkea. Kun tähystettävä kohde on pimeydessä, sumussa tai pusikkoon piiloutuneena, FLIR tarjoaa puolustusviranomaisille, rajavalvojille, lainvalvojille ja pelastajille laitteet, joilla havaitaan tai löydetään pelastettava kohde.

Mitä eroa on lämpötähystimellä ja pimeänäkölaitteella?

Pimeänäkölaite eli valonvahvistin toimii valon alueella kuten ihmissilmä. Valonvahvistin vahvistaa olemassa olevaa valoa ja täysin pimeässä toimiakseen valonvahvistin tarvitsee ulkopuolista valoa. Monissa valonvahvistimissa onkin tähän tarkoitukseen pieni infrapunavalo.

Lämpötähystin ei tarvitse ollenkaan valoa, sillä se toimii pitkäaaltoisella infrapuna-alueella, eli se vastaanottaa ainoastaan lämpösäteilyä. Ihmisen silmälle näkymätöntä infrapunasäteilyä lähettää kaikki ihmiset, eläimet ja objektit, mikä mahdollistaa lämpötähystimen toiminnan kirkkaassa päivänvalossa tai täysin pimeässä, sekä sumun tai harvan kasvillisuuden läpi.

Lämpötähystin

Lämpötähystimet ovat yhtä lailla lämpökameroita, mutta toisin kuin mittaava lämpökamera, lämpötähystimet tuottavat vain visuaalisen lämpökuvan, sillä lämpötilalukemaa ei tarvita. Lämpötähystimiä käytetään tyypillisesti kohteen etsintään tai merenkulussa. Lämpötähystimessä katselukulma (Field Of View) on usein kapea, jolloin kohteen havainnointi ja tunnistaminen onnistuu pitkiltä etäisyyksiltä.