Infradex Oy |09 876 1011| Ma-Pe klo 9.00-16.00 | Hakamäenkuja 7 | 01510 Vantaa | Y-tunnus 2083241-0|info@infradex.fi
Loading...
ProDrone2016-11-24T08:43:14+00:00

Klikkaa kuvia suuremmaksi

ProDrone UAV ratkaisut

Mallisto perustuu maailman suurimman ja ylivoimaisen markkinajohtajan, DJI:n ammattimalleihin, joihin kuuluu Inspire 1, Matrice 100 ja Matrice 600 mallin ilmakuvausalustat. ProDrone tuotteistus kattaa myös DJI:n maailman myydyimmän multikopterin Phantom sarjan laitteet, joita käytetään pääasiallisesti perinteisessä ilmakuvauksessa, edullisena ja luotettavana video- ja valokuvauskopterina.

Toimitamme Multicoptercenterin kanssa yhteistyöllä ProDrone tuotteet.

Multicoptercenter on maahantuonut ja rakentanut jo vuodesta 2010 ilmakuvauslaitteita, ollen Suomen kokenein alan toimija. MCC on toimittanut vuosien varrella yli 50 ammattiratkaisua ja yli 2000 kuluttaja multikopteria Suomessa. Asiakaskuntaan kuuluu kuluttajien lisäksi videotuotantoyhtiöitä, televisio- ja mediakanavia, poliisin-, pelastuslaitoksen yksiköitä sekä satoja Suomalaisia yrityksiä, jotka hyödyntävät multikopterilaitteita erilaisissa tehtävissä laajasti.

ProDrone on helppokäyttöinen, turvallinen ja luotettava ammattikonsepti

Konseptimme perusajatuksena on tuottaa valmiita, toimivia ja testatusti turvallisia ilmakuvausratkaisuja avaimet käteen periaatteella. Panostamme helppokäyttöisyyteen, laitteiston kuljetettavuuteen, nopeaan käyttöönottoon ja asiantuntevaan palveluun ml. varaosa-, huolto-, tukija
koulutuspalvelut. Laitteiden tulee olla niin helppokäyttöisiä, että niitä voidaan käyttää kokemattomankin toimesta muutaman tunnin tutustumiskoulutuksen jälkeen turvallisesti.

Avaimet käteen toteutus

ProDrone konsepti tarjoaa testatun, avaimet käteen ratkaisun kaikenlaisiin ilmakuvaustarpeisiin. Peruslaitteisto voidaan varustaa erilaisilla kameroilla, sensoreilla ja lisävarusteilla, jolloin yksi laite soveltuu monenlaiseen tehtävään. Perinteisen videokameran lisäksi, valikoimista löytyvät 7x zoomilla varustettu “tarkkailukamera”, FLIR pohjainen lämpökamera radiometrisillä toiminnoilla (kuvan kattava jälkianalysointi mahdollista), kartoituskuvaukseen tarkoitettuja erikoiskameroita, joilla voidaan luoda 3D kohdekuvia, analysoida rikos- ja onnettomuuspaikkoja ja NDVI erikoiskamera, jonka avulla voidaan tutkia viljelymaiden ja kasvustojen tilaa jotta lannoitus- ja kasvatus olisi tehokkaampaa sekä tietysti perinteiseen ilmakuvaukseen soveltuvia ratkaisuja pitkällä lentoajalla.

FLIR Tools analysointi ja raportointi ohjelmisto

DJI Zenmuse XT R mallit tallentavat radiometrisiä JPG kuvia. Radoimetrinen kuva tarkoittaa sitä, että kuvaan tallentuu jokaiselta pikseliltä lämpötilainformaatio. Radiometriset JPG lämpökuvat ovat täysin muokattavissa jälkeenpäin FLIR Tools ohjelmistolla. Voit lisätä tai poistaa mittaustyökaulua, vaihtaa palettia, muuttaa lämpötilaskaalaa ja parametrejä yms. FLIR Tools+ version Panorama toiminnolla pystyt yhdistämään ilmalämpökuvia. Kuva pysyy raiometrsenä vaikka kuvia yhdistetään. Lue lisää FLIR Tools tuotesivulta >

DJI Matrice 100 on multikopterilaite, joka voidaan varustaa erilaisilla toiminnallisuuksilla ja varusteilla kuten esteentunnistusjärjestelmällä, tupla akuilla ja erilaisilla kameroilla. Ratkaisu toteutetaan aina asiakaslähtöisesti suunniteltuna, asiakkaan erityistarpeiden mukaan.

Laitteiston ohjaamiseen ja hallintaan käytetään DJI:n edistynyttä GO ohjelmistoa, joka mahdollistaa laitteiston lentämisen, hallinnoinnin ja kameraohjauksen käyttämällä IOS tai Android pohjaista älypuhelinta tai tablettia. Laitetta ohjataan radio-ohjaimella, jossa on ohjaussauvat. Tabletti tai älypuhelin on kiinnitetty radio-ohjaimeen ja toimii kamerakuvan esikatselynäyttönä reaaliajassa näyttäen kriittisten lentotietojen kuten akkujännitteen, korkeuden, etäisyyden, paikan ja kymmenien muiden telemetriatietojen lisäksi kameraasetukset.

matrice100xx

Matrice 100 multikopteri voidaan varustaa useilla eri kameroilla käyttötarpeesta riippuen.

Lue lisää Zenmuse XT lämpökamerasta tuotesivulta >

Yleisimmin käytetty kamera on DJI:n integroidulla gimbaalilla varustettu X3 videokamera, jolla voidaan valokuvien lisäksi kuvata 4K tason laadukasta videokuvaa. Syksyllä 2016 julkistettu Z3 malli mahdollistaa 7x zoomauksen, jolla laitteistosta voidaan tehdä tehokas tarkastus- ja valvontaratkaisu monenlaiseen käyttöympäristöön.

Guidance esteentunnistusjärjestelmällä varustettuna, Matrice 100:een saadaan tehokas viisisuuntainen esteentunnistus. Guidance järjestelmä tutkii laitteen ympäristöä jatkuvasti ja esteen havaitessaan hidastaa tai pysäyttää kopterin ennen törmäämistä esteeseen. Yhdessä VPS eli Virtual Positioning Systemin (alaspäin suunnattu optinen sensori, joka mahdollistaa kopterin lentämisen sisätiloissa ilman GPS signaalia) kanssa, Guidance on tehokas ratkaisu moniulotteisten kohteiden tarkastukseen estäen kopterin törmäämisen kohteeseen.

Matricen yksi erityisominaisuus on kahden akun samanaikainen käyttömahdollisuus. Akkuina voidaan käyttää perusakkuja (TB47D) tai tehoakkuja (TB48D). Lentoaika akkumallista, akkujen määrästä ja varustuksesta riippuen on noin 15 minuutista aina 35 minuuttiin asti, sekä toimintasäde on n. 3.5 kilometriä.

Lämpökuvausratkaisussa suosittelemme myös lisä radio-ohjainta, jonka avulla pilotin lisäksi kameraa voidaan operoida kameramiehen toimesta. Tämä mahdollistaa yhteistyön pilotin ja kameramiehen välillä, parantaen mahdollisuuksia kohdistaa kamera tarkasti haluttuun kohtaan.

Tekniset ominaisuudet

Halkaisija:650mm
Max. nousupaino:3.600g
Moottorijärjestelmä:DJI 3510
Leijunta tarkkuus:0.5m/pysty/2.5m/vaaka
Max. nopeus GPS:17m/s (62kmh)
Max. nousunopeus:5m/s (18kmh)
Radio-ohjain:2.400-2.483 GHz
Vakioakku:4.500mAh-6S Lipo
Toimintalämpötila:-10 – 40 celsiusta
Paino:2.355g
Ohjausyksikkö:DJI N1
Potkurit:DJI 1345s
Max tuuli:10m/s
Max. nopeus ATTI:22m/s (79kmh)
Max laskunopeus:4m/s (14.5kmh)
Radio max.kantama:CE 3.5 km
Tehoakku:5.700mAh
DJI Inspire ProDrone on vaativille harrastajille ja ammattilaisille tarkoitettu UAV ratkaisu, joka tarjoaa avaimet käteen periaatteella toteutetun, helppokäyttöisen ja turvallisen ratkaisun monenlaiseen UAV tarpeeseen.

Inspire on edullinen ratkaisu vaativallekin asiakkaalle. Vahvat moottorit mahdollistavat laitteen käytön myös vaikeissa olosuhteissa ja tarjoavat jopa 80 kilometrin maksiminopeuden. DJI:n innovatiivinen runkomekanismi laskee keskirungon alaspäin, mahdollistaen kameran esteettömän 360 asteen kuvakulman. Inspire voidaan varustaa X3 peruskameran lisäksi uudella Z3 zoom kameralla tai ilmakuvauksessa suuren suosion saavuttaneella X5 järjestelmäkameralla sekä Zenmuse XT lämpökameroilla. Kamerat voidaan kiinnittää ja irrottaa muutamassa sekunnissa pikakiinnitysmekanismin (ei minkäänlaisia johdotuksia) takia myös kenttäolosuhteissa. Laitteestoon saadaan tarvittaessa jopa neljä erillistä ohjausradiota, jolloin kamerakuvaa voidaan seurata ja ohjata pilotin lisäksi kameramiehen näytöltä sekä esimerkiksi pelastustoimissa palomestarin tai avustajien toimesta. Suosittelemme tehoakkupankin käyttämistä maksimaalisen lentoajan saavuttamiseksi. Lähietäisyydellä suoritettavat rakennus-, energia- ja muut ilmalämpökuvaukset ovat Inspirelle ominta aluetta ja lentoaika tehoakulla on noin 17 minuuttia olosuhteista riippuen. Etsintä- ja pelastustehtäviin suosittelemme jopa 35 minuutin lentoajalla varustettua Matrice 100 Dual Battery Thermal ratkaisua.

Inspire ProDrone ratkaisu toimitetaan asiakkaan erityistarpeet huomioiden ja esimerkiksi lämpökameralla varustettuna, tavallinen RGB videokamera on mahdollista liittää osaksi laitteistoa, jolloin kummankin kameran kuva on jatkuvasti käytettävissä. Laitteiston ohjaamiseen ja hallintaan käytetään DJI:n edistynyttä GO ohjelmistoa, joka mahdollistaa laitteiston lentämisen, hallinnoinnin ja kameraohjauksen käyttämällä IOS tai Android pohjaista älypuhelinta tai tablettia.

Tekniset ominaisuudet

Halkaisija:559 – 581 mm
Moottorijärjestelmä:DJI 3510H
Leijunta tarkkuus:0.5m/pysty/2.5m/vaaka
Max. nopeus (ATTI mode, ei tuulta):22m/s
Max. nousunopeus:5m/s (18kmh)
Radio-ohjain:2.400-2.483 GHz
Vakioakku:4.500mAh-6S Lipo
Toimintalämpötila:-10 – 40 celsiusta
Paino (sis. akku):2935g
Potkurit:DJI 1345T
Max tuuli:10m/s
Max. nopeus ATTI:22m/s (79kmh)
Max laskunopeus:4m/s (14.5kmh)
Radio max.kantama:CE 3.5 km
Tehoakku:5.700mAh
Radioiden näyttölaitteet ja GO ohjelmiston käyttö

Radiot tulee varustaa mielellään IOS tai Android tablettilaitteilla, joiden avulla myös GO ohjelmisto toimii. Tableteiksi soveltuu käytännössä mikä tahansa IOS tai Android laite jossa on WiFi yhteys, mutta reaaliaikaisen karttapohjan käytön takia suosittelemme 4G SIM-kortilla varustettua laitemallia kuten Apple iPad Mini tai Air 2 malli tai vastaava laitemalli Android pohjaisena. Mikäli teillä ei ole tarvittavia tabletteja, voimme tarjota ne erikseen.

DJI GO ohjelmisto

GO ohjelmisto on monipuolinen hallintaohjelmisto, jolla lennetään kaikkia DJI:n valmistamia multikoptereita. Multikopterimallista riippumatta, GO ohjelman avulla voidaan hallinnoida multikopterin laite-, kamera- ja akku-asetuksia sekä hallinnoida lennättämiseen ja eri
lentotiloihin vaikuttavia asioita, joiden avulla voidaan esimerkiksi automatisoida reittilentoja, seurata kohdetta ja suorittaa kohteen ympärilentoja automatisoidusti.

 

Tavoitteena turvallisuus ja helppokäyttöisyys

Go ohjelman tärkein ominaisuus on kuitenkin helppokäyttöisyyden ja turvallisuuden vaaliminen. Ohjelmisto tarjoaa esikatselunäytöllä useita lentotehtävään, kameraan ja turvallisuuteen kuten:

  • Akun jännite ja jäljellä oleva lentoaika sen hetkisellä kuormituksella (älyakkujärjestelmä)
  • Lentokorkeus, etäisyys- ja suunta pilottiin nähden
  • Sijainti kartalla (Google Maps pohjainen kartta joka 3/4G tai Wifi yhteydessä olevalla tabletti
    tai älypuhelimella näyttää automaattisesti laitteen sijainnin reaaliajassa kartalla)
  • Multikopterin kulkusuunnan näyttö
  • Kameran sen hetkisen kuvausasetukset ja kuvaustila (valokuva tai video)
  • Laitteen lentotila ja mahdollinen lentotilan aikana valittu kuvaustila (POI, Reittipiste jne.)

DJI Go app.

Yksinkertaisesti, GO ohjelmiston avulla tehdään kaikki käyttäjän toimesta vaadittavat tai tarvittavat multikopteriin ja kameraan liittyvät asetukset, säädöt ja kalibroinnit, eikä muita eri komponenttien yksittäisiä ohjelmia tarvita kuten perinteisissä systeemeissä.

Pyydä tarjous tai kysy lisää:

Nimi *

Sähköposti *

Puhelin-numero *

TarjousLisätietoa

Mistä tuotteesta haluat lisätietoa tai tarjouksen? *

Viesti

Panorama kuvan luonti ilmalämpökuvista Tools+ ohjelmistolla.

1. Tässä esimerkissä on valittuna 8 kuvaa. Ensimmäisessä vaiheessa panorama kuvaa voidaan rajata ja korjata perspektiiviä. Kuvien pitää peitota toisiaan vähintään 30%.

2. Kuva rajattuna ja käsiteltynä. Tässä tapauksessa kuvasta ei tullut suorakaiteista.

3. Panoroinnin jälkeen kuva on edelleen radiometrinen. Kaikkea kuvassa voidaan edelleen muokata.